
BLÆRETANG
Sæson: Hele året.
Sankning: Bedst i foråret, hvor der ikke er så mange små skaldyr og plysalger. Spis kun levende tang, der sidder fast på f.eks. sten, faskiner eller muslingeskaller. Skær/klip de yderste skud af, som er mest velsmagende, så resten af tangen fortsætter sin fotosyntese.
Udseende: Blæretang er brun-grønlig buskagtig med luftfyldte blærer langs bladene. Yderst på bladene sidder frugtlegemerne, som ligner noprede balloner med små spidse ører og gemmer på blæretangens frø. Blæretang kan være op til 70 cm. lang og sidder fast på en sten.
Smag: Blæretang smager af frisk hav og har umami smag, den kan med fordel steges på panden eller tørres i ovnen og spises som chips.
Bemærk: Dødt blæretang skyller op mange steder langs kysten, det skal du ikke spise
Bonus: Tang er en makroalge med op til 10 % protein og den er sprængfyldt med mineraler.