
VADEHAVSLAM
Sæson: I påsken ses flest lam på digerne. Men det er muligt for får, at læmme tre gange om året (januar, april og november).
Fra d. 1. til d. 16. juni er der lammefestival.
Søgning: Find lokale forhandlere på nettet, eller køb ind hos Rømø Slagteren.
Racer: Fårene er specielt udvalgte, tilpasset omgivelserne og med fokus på kvaliteten af Lammekødet. Racerne er oftest Marsk, Texel og Dorset, sidstnævnte er karakteriseret ved, at gå i brunst flere gange om året. Får bruges til afgræsning, fordi de optimere forholdene for fuglelivet ved vadehavet. Fårene foretrækker urter frem for græs, de har en rolig adfærd, der ikke forstyrre fuglelivet og æggene i rederne.
Smag: Det salte og mineralholdige græs og de vilde urter giver en kraftig og god smag. “Det er i særklasse det bedste lammekød, jeg har smagt” og “Kødet har utrolig lækker og “krydret” smag” er bare to af mange smagsdomme på vadehavslam.
Bemærk: Der er rift om lammekød i påsken, så husk forudbestilling.
Bonus: Du kan købe lam hele året, hvis ikke frisk, så på frost.