Skrevet: 30. april 2024

Samarbejde i Vores Marsk

I Vores Marsk hylder og støtter vi selvfølgelig alle de dygtige lokale virksomheder vi har. Men noget vi sætter ekstra højt er, når nogle af de virksomheder også begynder at arbejde sammen.

Samarbejde i Vores Marsk

Det er, hvad Vadehavsspirits og Vester Vedsted Vingård har gjort. Den første tættere dialog starter ved et netværkstræf afholdt af Vores Marsk hos Vester Vedsted Vingård, hvor netop Vadehavs Spirits deltog.

Siden 2017 er der blevet destilleret alkohol på Vester Vedsted Vingård. I dag hedder destilleriet Moonshine Productions og bliver styret af vingårdens kok, Xavier Malletier. Alt fra Whisky, gin, marc, absinth, en masse likører og alt derimellem bliver produceret og når der er mulighed for det, også med lokale eller hjemmedyrkede produkter.

Det var bl.a.den lokale historie der tiltalte Vadehavsspirits og fik dem til at vælge Vester Vedsted Vingård som samarbejdspartner. Desuden var kemien en afgørende faktor. “Vi føler at Xavier og Marie forsår vores produkter og vores udganspunkt og det er meget vigtigt for os” siger Kristian Sønderby fra Vadehavsspirits.

Vadehavsspirits er en virksomhed der består af otte barndomsvenner fra Toftlund. Venner der har holdt sammen siden de var børn og som ofte havde talt om at lave noget sammen. De har alle otte kompetencer der ville kunne spille en rolle i et firma. Bl.a. økonomi, pr, logistik, salg, ledelse, reklamer, gastronomi mm. Vennerne havde altid nydt gin sammen, så da ideen opstod var der ikke langt fra tanke til handling. I dag har de 2 likører og hele 4 forskellige gins på hylden.

Selvom samarbejdet er relativt nyt, så har det allerede kastet to nye produkter af sig. En brombærlikør der er baseret på en maltspiritus fra Vester Vedsted og en helt ny Navy Strength gin. En gin der er hele 57% stærk.

Samarbedet mellem Xavier Malletier og Vadehavsspirits udvikler Ulrik Michelsen er tæt og givende for dem begge. Ulrik har en reklamebaggrund og kan se på produkterne med marketingbriller på, mens Xavier kan inspirere med hans franske baggrund og destilleringsteknikker.

Det er et samarbejde er kaster mange ideer af sig og de næste år vil der komme en del nyheder fra det. Følg med på https://www.vadehavsspirits.com/ og https://vvvingaard.dk/ hvis du vil vide mere.