Opdateret: 29. januar 2024

Året der gik.

Så er året 2023 ved at nå sin afslutning og med dette tilbageblik kan vi vist roligt konstatere at der har været stor aktivitet i og omk. Vores Marsk.

Året der gik.

Vi startede året ud, med en inspirationstur til Grüne Woche i Berlin og sikken et fødevare mekka! Det ene land efter det andet var præsenteret i kæmpe haller og man kunne nærmest ikke nå, at smage sig igennem de lækre stande.

I et noget mindre målestoksforhold, var vi på Tønder messen i februar med nogle af vores partnere – en slagsmesse, hvor Vibegaard, Villebøl, Tarpbryggeri og Vadehavsspirits fik delt smagsprøver ud og solgt deres varer.

Endnu en inspirationstur til Nord Gastro messe i Husum, hvor partnere af huset var inviteret med.

 

Vi sluttede februar måned med et ‘kickoff’ hos Marsk Camp i Skærbæk. Producenter og partnere af huset blev præsenteret for Vores Marsks strategi, der var et godt indlæg fra Mikkel Bach-Jensen fra Gourmet Bornholm om, hvordan man arbejder med lokale fødevarer der.

 

Marts måned bød på et østers arrangement i Højer. I samarbejde med Morten Riis og Vadehavets Oplevelser rykkede vi til Højergård. Kokkeelever fra Kokke- og restaurantskolen i Valby fik til opgave at komme med deres bud på, at tilberede østers – og det var lækkert.

 

Den sidst lørdag i april stod i kagernes tegn. Vi afholdt i samarbejde med TMI for 3 gang Den Sønderjyske Kagefestival, i år med 450 solgte billetter og 7 kagestationer i vanlig stil op i gennem gågaden. I år indtog vi den nye plads omk. springvandet på Skibbroen med scene og brødtorte konkurrence.

 

Som medlem af Danmarks FødevareKLUBBEN deltog vi sammen med partnere til ”Nyt om emballage” og inden sommerferien var vi på bustur med producenter/partnere til Madens Folkemøde på Lolland. Vores Marsk inviterede med bus og forplejning og der var livlig dialog og udveksling af viden.

 

August blev travl

Start august deltog vi ved Tønder Kommunes arrangement ved flyhangaren i soldaterskoven. Med hjælp fra TMT’s frivillige fik vi sat pavilloner op og fik lavet stande til de forskellige producenter. En fin mulighed for at sælge og oplyse om lokale produkter og ikke mindst synliggøre Vores Marsk som udviklings- og fødevarehus.

 

Det blev også til et 4+ arrangement i forbindelse med Tønder festivalen. Et samarbejde med guider fra Tønder Kommune gjorde, at vi kunne tilbyde gæsterne en guidet tur i skulpturhaven med bobler undervejs og efterfølgende lokal tapas. Der var fuldt hus!

Vi var også en del af Vadehaves teltet på selve festivalpladsen. Vores Marsk bød ind med en ‘showbar’, hvor partnere i huset fik mulighed for, at fortælle historien om lige netop deres produkt. I baren solgte producenterne deres eget produkt; brombasse likør, kombucha og gin. Det var virkelig populært blandt festivalens gæster.

 

I september rykkede vi til Marbæk Plantage, her skulle personalet fra Total Energies gøres opmærksomme på Vores Marsk og de super gode partnere vi har. Vi byggede en lille shop i det fri, tog forskellige producenters produkter med og lod Total’s personale smage på det hele – det var også muligt at de kunne købe med hjem. 

Østers over bål og naturvejledere på strandengen var en del af arrangementet, der var et samarbejde med Vadehavets Oplevelser.

 

Der var inviteret til stor fest, da TMI afholdt indvielse på alle deres projekter den 23. september. Og Vores Marsk blev en del af planlægningsgruppen. Vi pakkede goodiebags med lokale produkter til gæsterne, der var inviteret til VIP-middag, Slusen Højer lavede de fineste tapas-kræmmerhuse til uddeling på Torvet i Højer og der blev serveret lokal saft. Hos Smag på Marsken samme dag, var Vores marsk en del af TMI-teltet, hvor vi som altid pynter det hele op i ‘marsk look’ og laver konkurrencer der sætter fokus på lokale fødevarer og deres producenter.

 

Vi bidrog med et lokalt indslag til Masker i Marsken i oktober, hvor vi i samarbejde med Spot on Højer solgte Rømø østers og lokale bobler. Jan fra Marskture.dk stod klar til at åbne de friske østers og fortælle de besøgende strikkegæster om østersture ved Vadehavet.

 

 

Ved Tønder Erhvervsråds store prisuddeling i Toftlund, stod Vores Marsk og serverede lokale bobler til velkomst og den sidste weekend i november blev et juleevent hos Marsk Camp en realitet.

Ved fælles hjælp fik vi samlet lokale fødevareproducenter, kunstnere, hobbyartikler og andet julepynt. En dag der både bød på netværk blandt producenterne og salg. Et flot besøgstal gjorde dagen til en succes.  

 

 I december måned har fokus været rettet på butikken i Allegade. Vi har haft 3 ekstra lørdagsåbninger og det har både lokale og gæster udefra taget godt i mod.

 

Udover eventdelen har vi også haft fokus på at få etableret vores konceptbutikker rundt omkring, en miniudgave af Vores Marsk, så vi kan få endnu mere fokus på lokalproducerede fødevarer i vadehavsområdet – vi er nu oppe på 7 steder og der er flere på vej i det nye år.

 

Det har været et travlt og spændende år og vi vil gerne sige 1000 tak for 2023.

Tak til alle kunder i butikken og tak for opbakning til vores events.

Tak til alle der er partnere i huset for et godt og udviklende samarbejde.

 

Vores Marsk ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Har du spørgsmål?

Skriv eller ring til os.

Dine oplysninger

Din besked