Marsk strand

Marsken og Vadehavet

Marsken og vadehavets DNA

Vadehavet og marsken er kendt og elsket for de særlige fødevarer som dyrkes, produceres og indsamles i området. Her findes en række fødevarer, som er helt særlige for Vadehavet og marsken, og som rummer store potentialer for branding af hele området som Danmarks kulinarisk centrum kombineret med unikke naturoplevelser. Netop sammenhængen mellem den enestående natur, lokale råvarer og kulinariske oplevelser er det, der udgør grundlaget for de stedbundne potentialer. Samtidig har området de dygtige og passionerede virksomheder, der skal til for at løfte opgaven. Vadehavet og marsken er ét stort spisekammer, der rummer enorme potentiale for synliggørelse og for oplevelsesudvikling i relation og kobling med hele værdikæden i området.

Marsken og Vadehavet

Vilde urter

Tøndermarsken rummer et væld af vilde spiselige planter. Den salte vind, tidevandet, den næringsrige marskjord og vadehavet skaber grobund for en lang række særegne planter. Planterne har i generationer givet smag og næring til marskens og vadehavets mad og måltider.

Når du sanker vilde planter, at det er vigtigt, at du respekterer naturen og sanker bæredygtigt. Orientér dig om, hvilke planter du må sanke hvornår og hvordan og tag ikke mere med hjem, end du kan have i din hat.

Find mere information om spiselige planter og sankning hos Nationalpark Vadehavet, på vildmad.dk og i urte- og sankebøger.

Spiselige urter i Tøndermarsken

Kultursociolog og naturvejleder Søren Espersen fortæller i denne video om en af de mange spiselige urter i Tøndermarsken.

Marsken og Vadehavet