Vadehavets fødevarer i sæson

Vadehavet rummer et væld af lokale fødevarer. Den salte vind, tidevandet, den næringsrige marskjord og vadehavet skaber grobund for en lang række særegne planter, fisk, skaldyr, lam og stude. Fødevarerne har i generationer givet smag og næring til egnens mad og måltider.

Fødevarer

Bovinae

Vadehavsstude

Januar til December
strandvejbred

Plantago Maritima

Strandvejbred

Januar til Marts
strand-trehage

Triglochin Maritima

Strandtrehage

Maj til September
Fødevarer

Littorina littorea

Strandsnegle

Januar til December
strandsennep

Cakile Maritima Ssp. Integrifolia

Strandsennep

April til November
strandmalurt

Artemisia maritima/Seriphidium maritimum

Strandmalurt

April til November
strandmælde

Atriplex littoralis

Strandmælde

Maj til Oktober
strandkvan

Angelica Archangelica

Strandkvan

Juni til Juli
Fødevarer

Lathyrus Japonicus

Strandærter

Maj til Juli
stilkløs kilebæger

Atriplex portulacoides

Stilkløs kilebæger

April til Oktober
Spydmælde

Atriplex prostrata

Spydmælde

Maj til Oktober
Fødevarer

Ulva Lactuca

Søsalat

April til August
Fødevarer

Cladonia portentosa

Rensdyrlav

Januar til December
østers

Crassostrea gigas

Østers (stillehavsøsters)

September til April
lægekokleare

Cochlearia officinalis

Lægekokleare

Januar til December
Kveller

Salicornia europaea

Kveller

Juni til September
Fødevarer

Auricularia auricula-judae

Judasøre

Januar til December
Hindebæger

Limonium

Hindebæger

Maj til Oktober
havtorn

Hippophaë rhamnoides

Havtorn

August til Oktober
Fødevarer

Mytilus edulis

Blåmuslinger

September til Maj
Fødevarer

Fucus vesiculosus

Blæretang

Januar til December