Opdateret: 14. oktober 2022

Søsalat

Kan spises både som salat, i supper eller i brød. Kan også tørres og bruges som tangplader i hjemmelavet sushi.
Søsalat, som kan findes ved Vadehavet.

Sankning

Søsalat kan både vokse på en sten, men også frit i vandet. Pluk de friske blade, som vokser på sten eller faskiner. Det fastgroede tang vokser langs kysten og især, hvor der er rigeligt næring i vandet. Det frit flydende tang findes ofte i lavvandede områder, hvor der er læ for vind og strøm.

Udseende

Søsalat ser indbydende ud med store lysegrønne blade og ligner kæmpe lysegrønne plader. De frit flydende blade vugger i bølgerne og kan blive helt op til en kvadratmeter, mens de fastgroede vokser uden stilk på sten under havoverfladen og sjældent bliver mere end 20 cm.

Smag

Smager bedst i de tidlige forårsmåneder og kan spises både som salat, i supper eller i brød. Kan også tørres og bruges som tangplader i hjemmelavet sushi.

Bemærk

Der er ingen tang, der er giftig. Kun det farvand, du plukker det i, kan være giftigt.

Bonus

Du kan faktisk godt sanke søsalat om vinteren, men det kræver lidt mere søgen.