Opdateret: 7. februar 2024
Judasøre
Svampen bliver mest brugt i det kinesiske køkken, hvor den anvendes både frisk eller tørret.
Sankning
Judasøre finder man oftest på gamle hyldetræer. Judasøre findes over hele verden.
Udseende
Den ligner et mørkebrunt øre. I fugtigt vejr er den stor, blød og vingummiagtig og i tørt vejr er den lille, indtørret og hård. Jo mere tør, jo mere mørk i farven.
Smag
Stik tungen ud af vinduet og smag judasøre – kun sammen med andre råvarer er den god. Bliver mest brugt i det kinesiske køkken, hvor den anvendes både frisk eller tørret. Bedste råd er en suppe på rensdyrlav og judasøre.
Bemærk
Steges judasøre på panden, vil dens store vandindhold få den til at eksplodere på panden med fedtstof og hoppe rundt i hele køkkenet.
Bonus
Den har en gelerende effekt, som kan udnyttes i saucer.