Opdateret: 14. oktober 2022

Blåmuslinger

Blåmuslinger smager intenst med en fyldig sødme.
Blåmuslinger i en bunke, hvilket kan findes ved Vadehavet.

Sankning

Findes langs kysten i klynger og banker, hvor de sætter sig fast på et stabilt underlag.  Muslinger plukkes af sten eller østers, eller hvor de sidder fast. Tag med en lokal naturvejleder, så du ikke bliver overrasket af tidevandet.

Udseende

Blåmuslinger sidder ofte i klaser og har form som et halvt hjerte og er typisk mellem tre og seks centimeter lange. Skallen er blålig og oval med en hvid perlemorsfarvet spids og en sort runding, hvor muslingen åbnes. Ofte er skallen beklædt med små hvide rurer.

Smag

Blåmuslinger smager intenst med en fyldig sødme. Især hvidvinsdampede blåmuslinger er populære – og med god grund!

Bemærk

Fjern muslingernes skæg og tjek altid, at de er friske. Åbne muslinger skal lukke sig ved et let slag på skallen, muslinger skal lukke tæt og åbne sig under kogning. Kasser hellere for mange, end for få. Bakterier og virus dræbes under tilberedning ved høj varme. Hold dig orienteret om advarsler mod indsamling af muslinger i bestemte områder og undgå uklart vand.

Bonus

Blåmuslinger er ikke kun sjove at indsamle og gode for dig at spise – de er også én af de mest klimavenlige råvarer. Puds bare glorien og spis op!