Skrevet: 14. oktober 2022
Spydmælde
Mældernes smag minder om spinat, men er kraftigere og mere salt og med en fast konsistens

Sankning
Kystnære voksesteder med en blanding af tang og sand. I den tidlige sæson spises stænglen, senere er det bladene, der sankes og sidst på sæsonen er det toppen med frøstande.
Udseende
Spydmælde er en ét-årig planter, med spydformede og lidt tykke blade, som tilhører salturtfamilien. Den kan være svær at skelne fra strandmælden.
Smag
Smagen minder om spinat, men er kraftigere og mere udpræget salt. Stænglerne kan spises som asparges. Topskuddene med frøstande kan rystes med olie og salt og ristes i ovnen og drysses over græskarsuppe som sprødt knas. Nogen kalder den ristede variation ukrudsbacon.
Bemærk
Planten indeholder Oxalsyre
Bonus
Spydmælden mælde kan dyrkes i almindelig jord som blandes med tang.